Opetus

Janne Ojajärvi opettaa huuliharpun ja pitkähuilun (suomalainen yläsävelhuilu) soittoa, sekä kurkkulaulua ja munniharppua.
Uusia yksityisoppilaita voin ottaa jälleen syksystä 2019 alkaen.

Huuliharppu
Monipuolisesti eri ikäisille ja tasoisille soittajille Uudellamaalla. Myös ryhmätunnit ja etäoppitunnit (esim. Skypellä) ovat mahdollisia. Huuliharpun mallin ja sävellajin suhteen voit kysyä Jannelta neuvoa uuden soittimen hankintaan. Soitonopetuksen musiikkityylit ja sisältö räätälöidään oppilaan tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan.

Esimerkkejä opetettavista musiikkityyleistä: kansanmusiikki, blues, rock, pop, country, irlantilainen kansanmusiikki, elokuvamusiikki, ym.

Esimerkkejä huuliharppujen malleista: blueshuuliharppu (= diatoninen 10-reikäinen huuliharppu), kromaatinen huuliharppu, oktaaviviritteinen huuliharppu (esim. echo tai comet).

Opetuksen aihealueet

Opetus tapahtuu pääasiassa Kumpulassa, Helsingissä. Myös etäoppitunnit ovat mahdollisia esim. Skypen kautta. Opetus mahdollista ajoittain myös Loviisassa.

Yksityisopetuksesta kiinnostuneet voivat ottaa Janneen yhteyttä tästä linkistä löytyvällä lomakkeella.

Kesällä 2015 Kansanmusiikki-instituutti julkaisi Jannen nuottivihkon ”Huuliharppujamivihko”, jonka materiaalit löytyvät internetistä täältä: https://jamihuuliharppu.wordpress.com.

Huuliharpunsoiton itseopiskeluun löytyy apuja Jannen luomasta huuliharppusivustosta: huuliharppu.fi

Musiikkityylit:

Suomalainen kansanmusiikki:
Borduunasoitto:
Blues:
Rock:
Ruotsalainen polska:
Ruotsalainen polska kromaattisella huuliharpulla:
Valssi:
Kromatiikkaa sisältävä kappale:

Pitkähuilu
Pitkähuilun (overtone flute, sälgflöjt, seljefløyte, pikkvile, kalyuka) soittoa vasta-alkajille ja pidemmälle harrastuksessa edenneille.

Kurkkulaulu
Äänenkäytön perusteita, sointivärin hallintaa, tuen hallintaa, yläsävellaulu, höömei, sygyt, kargyraa.
Asiasanat: huuliharppukurssi helsinki huuliharpun soiton opetus huuliharppu huuliharppuopettaja huuliharppukursseja