Biografia

Huuliharpisti, laulaja, yläsävelhuilisti. Janne Ojajärvi on Helsinkiläinen muusikko ja kulttuurin sekatyöläinen. Muusikkona hän on alati uusien sointivärien ja ilmaisukeinojen perässä erilaisten työvälineiden kanssa kuten soittimet, ihmisääni mm. kurkkulaulu ja musiikkiteknologia.

Janne opiskelee parhaillaan Sibelius-akatemian kansanmusiikin aineryhmässä pääsoittimenaan huuliharput. Hän soittaa mm. yhtyeissä Trio Beoir, Yhden penkin pojat, Duo Holopainen Ojajärvi ja Duo Jansen Ojajärvi, sekä Paja.

Soolo- ja yhtyetyöskentelyn lisäksi Janne on ollut osa erilaisia monitaiteellisia projekteja. Vuonna 2016 sai ensi-iltansa nykysirkusteos Kiven aika, jossa Janne on osa teoksen äänimaailman luovaa kolmihenkistä lauluyhtyettä. Keväällä 2017 esitetyn nykyteatteriteoksen “Karavaani 2017” musiikillisena selkärankana toimineessa yhtyeessä Janne toi oman osansa äänimaailmaan huuliharpuilla, trumpetilla, kurkkulaululla, laululla, pitkähuilulla, munniharpulla ja perkussiosoittimilla.

Taiteellisen työskentelyn lisäksi Janne toimii tuntiopettajana Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikin linjalla huuliharppu- , teoria- ja yhtyeopettajana. Kesällä 2015 julkaistiin Jannen tekemä ”Huuliharppujamivihko”, joka sisältää suosittuja kansanmusiikkijamikappaleita huuliharpputabulatuurien kera.

Ajoittain Janne työskentelee myös äänityksen ja miksauksen parissa. Hän valmistui vuonna 2011 medianomiksi Karelia-ammattikorkeakoulusta ääni-ilmaisuun suuntautuneena. Äänityössä Janne keskittyy tällä hetkellä pääasiassa kansanmusiikin erilaisten ilmenemismuotojen äänimaailmoihin.