Taiteellinen portfolio

JANNE OJAJÄRVI (MuM)

Janne Ojajärvi (s. 1986) on muusikko ja säveltäjä. Joensuulainen Ojajärvi on yksi harvoista suomalaiseen yläsävelhuiluun, pitkähuiluun, erikoistuneista muusikoista. Ojajärvi esiintyy useissa eri kokoonpanoissa työkaluinaan ihmisääni, pitkähuilut, huuliharput, munniharput ja perkussiot, sekä musiikkiteknologia. Ojajärvi toimii myös aktiivisesti kouluttajana ja äänittävänä tuottajana.

  • Janne Ojajärvi
  • Janne Ojajärvi

HURJA HALLA

Ojajärven vuonna 2019 perustama Hurja Halla on nykykansanmusiikkiduo, joka soittaa persoonallista, instrumentaalista folktrancea. Ennakkoluulottoman ja persoonallisen yhtyeen ohjelmisto koostuu sen omista kappaleista, joiden inspiraation lähteinä ovat pohjoisen luonto ja mytologia. Tunnelmaltaan kappaleet vaihtelevat haikeista tunnelmista kiivaisiin, transsimaisiin poljentoihin.

OJAJÄRVI BLOM OJAJÄRVI (OBO)

Ojajärvi Blom Ojajärvi (OBO) on ensimmäinen suomalaisen yläsävelhuilun, pitkähuilun ympärille rakentuva moderni yhtye. Tuoreen trion kappaleissa yhdistyvät pohjoismainen yläsävelhuilu (pitkähuilu), beatbox ja cittern ennenkuulumattomalla tavalla. Yhtyeen musiikki kumpuaa yläsävelhuilujen kiehtovasta viremaailmasta ja sen inspiroimasta tajunnanvirrasta. Perinnemelodiat ja yläsävelhuilulle sävelletyt tuoreet kappaleet mukautuvat luonnonsävelasteikon lumoavaan tanssiin. Yhtye karistelee pölyt muinaisen suomalaisen yläsävelhuilun, pitkähuilun, harteilta. Trion soinnissa yhdistyvät muinainen luonnonsävelsarjaan pohjautuva yläsävelhuilun melodiikka, citternin folkrock-vaikutteinen riffittely, sekä iskevä beatboxaus.